Wat kunt u verwachten Wat kunt u verwachten

Kinderoppas                                                                                                         29-9-2019
Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar is er kinderoppas. Tijdens de collecte  komen deze kinderen ook in de dienst. Met groot en klein samen sluiten we de dienst af en is er ook voor de kleinen in ons midden Gods zegen.

Kindernevendienst
Samen met hun ouders en de gemeente maken de kinderen het eerste deel van de dienst mee. Terwijl de gemeente het lied zingt ‘Stap, stap, ga op weg’ gaan de kinderen naar de nevendienst. Daarbij dragen ze het lichtje mee dat aangestoken is aan de Paaskaars: het symbool van Gods liefde dat in Jezus Christus leven brengt.

In de nevendienst gaan de kinderen op hun eigen wijze met het Bijbelverhaal aan de slag. Tijdens de collecte komen ook zij weer terug in de kerk om samen de dienst af te sluiten.

Stap, stap, ga op weg.
Hoor je, hoor je, wat ik zeg?
Geef niet op, stap maar door.
Goede Herder, ga ons voor.
Stap, stap, ga op weg.

Een paar keer per jaar wordt er een middag voor de kinderen georganiseerd – bijvoorbeeld om Palmpaasstokken te maken.

Doop
Op een aantal zondagen is er voor ouders gelegenheid om hun kindje te laten dopen of als volwassene gedoopt te worden. Voorafgaand aan de dienst is er een voorbereidingsavond met de betrokkenen en enkele kerkenraadsleden. Daarin praten we in een open sfeer over de betekenis van de doop en bereiden we samen de dienst voor.

Wie hier gebruik van wil maken kan contact opnemen via de mail: predikant@pknnav.nl

Belijdenis
In deze tijd in het midden van de gemeente belijdenis doen van je geloof is vaak niet vanzelfsprekend meer. Je geloof is soms met zoveel vragen en twijfels omgeven. “Dan kan ik daar toch niet op een zondag met een volmondig ‘ja’ de vragen van de dominee beantwoorden?”

Mensen die met vragen zitten en daar wel eens over zouden willen praten kunnen dat aangeven via de mail:  predikant@pknnav.nl
Dan kunnen we in overleg altijd kijken of we een groep kunnen starten om daar met elkaar over te praten. Wie weet groeien er zo mensen naar toe om belijdenis te doen.

Huwelijk/ huwelijksjubileum
Mensen die gaan trouwen kunnen hun huwelijk in een dienst laten inzegenen wanneer zij dat willen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een huwelijksjubileum in de kerk te vieren. Daarvoor kunt u contact opnemen via de mail: predikant@pknnav.nl
 

terug