Vakantiebureau Vakantiebureau

Vakanties met aandacht en extra zorg

  • U heeft weinig tot geen hulp nodig, en wilt U graag samen met andere senioren genieten van een gezellige week met wat extra aandacht en gezelligheid, omdat U het niet fijn vindt om alleen op vakantie te gaan?
  • U bent nog redelijk vitaal, maar U vindt het toch wel prettig dat er zo nu en dan enige begeleiding van een vrijwilliger is bij een wandeling, fietstochtje of uitstapje?
  • U heeft zelf een goede gezondheid, maar Uw partner heeft dagelijks wel enige of veel hulp en verzorging nodig?
  • U wilt er graag eens even een weekje tussenuit maar een gewone vakantiereis is door verschillende beperkingen voor U helaas niet meer mogelijk omdat U dagelijks extra zorg en begeleiding nodig heeft.

Hetvakantiebureau.nl, dat vakanties organiseert in nauwe samenwerking met Kerk in Actie van de Protestantse Kerk in Nederland, biedt ook de mogelijkheid om een vakantie te vieren voor ouderen met of zonder lichamelijke beperking, mensen met een visuele handicap, mantelzorgers met een thuiswonende dementerende partner en eenoudergezinnen.

Er zijn vrijwilligers aanwezig waar dag en nacht op teruggevallen kan worden. De vakanties vinden plaats in eigen accommodaties: vakantiehotel De Werelt in Lunterenvakantiepark Nieuw Hydepark in Doornvakantiehotel Dennenheul in Ermelo en meer. Ook vaarvakanties met de Prins Willem-Alexander staan op het programma. Samen met de YMCA organiseert het bureau vakanties voor eenoudergezinnen.

Wilt u hier meer over weten kijk op hetvakantiebureau.nl of neem contact op met de diaconie.

Lijkt het je leuk om een keer als vrijwilliger mee te gaan op zo’n vakantieweek? De vrijwilligers zijn mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse achtergronden, opleidingen, ervaringen en kwaliteiten. Vooral jonge mensen worden uitgenodigd om een keer mee te doen aan een vakantieweek. Vanzelfsprekend zijn ook stagiaires, bijvoorbeeld van HBO-V en PABO, van harte welkom.

Elke keer opnieuw is het voor de vrijwilligers de uitdaging om, in de korte tijd die een vakantieweek duurt, met elkaar een team te vormen en de vakantiegasten een fijne vakantieweek te bezorgen.

De diaconie.

terug